divendres, 27 de març del 2009




Gerard Figueres “els joves tenim molt a dir i molt per fer davant la crisi”

El President de la JNC va presentar ahir a l’Hospitalet la conferència “Joves, Crisi i País”.

L’Hospitalet de Llobregat, 27 de març de 2009.- La difícil situació, social i econòmica, per la que està passant Catalunya va ser el punt central de la conferència “Joves, Crisi i País”. La conferència, organitzada per la JNC de l’Hospitalet, va analitzar des d’una òptica juvenil els principals problemes dels joves i va proposar un seguit de solucions al respecte.
En Gerard Figueres (President de la JNC) va comentar que “des de la JNC ja vàrem comunicar aquests problemes, i les seves possibles solucions, a l’Artur Mas aconseguint, així, que aquestes s’incloguessin dins la conferència “Superar la crisi, aixecar Catalunya””.
Figueres va anunciar que “els joves d’avui dia formen una generació hipotecada” el que representa “que som la primera generació que viurà pitjor que l’anterior”.
Segons el President de la JNC, aquests problemes es poden agrupar en tres gran grups: la formació, l’habitatge i l’ocupació. Respecte al primer punt, la formació, Figueres va comentar que “el govern central dóna més beques a la resta de l’estat que a Catalunya”. Aquesta situació, injusta pels estudiants catalans, “requereix que sigui el Govern de Catalunya qui tingui la potestat de donar les beques corresponents” per tant “hem de demanar que es compleixi i respecti l’Estatut de Catalunya”.
El problema de l’emancipació juvenil va ser el segons àmbit que en Gerard Figueres va analitzar tot comentant que “els joves d’avui dia ja no poden aconseguir ni una hipoteca a 40 anys perquè els bancs no les concedeixen”. Segons Figueres, cal “que el Govern doni una ajuda econòmica per tal d’ajudar als joves a pagar el lloguer o les hipoteques”. Aquesta mesura, “ha de ser real, no com la Renda Bàsica d’Emancipació que va impulsar la Ministra Chacón que ni tant sols té la partida pressupostària suficient”.
Finalment, Figueres va analitzar el problema de l’atur. Actualment, la taxa d’atur juvenil es troba en un 26%, és a dir, “un de cada quatre joves que busca feina no la troba”. Davant d’aquest problema, la JNC proposa “impulsar el Pacte per l’Ocupació Juvenil Catalana que va proposar CiU al 2003 i que al Tripartit ha deixat amagat en un calaix”.
Per tot això, “cal que es respecti l’Estatut i aconseguir un bon finançament perquè sense diners, el país no podrà fer front a les polítiques que els seus ciutadans/es necessiten”.

Per la seva part, en Joan Albesa (President Comarcal de la JNC a l’Hospitalet) va recolzar les idees exposades per en Gerard Figueres tot dient que “aquests problemes són generals a tots els joves de Catalunya però a l’Hospitalet tenen una especial rellevància” per tant, “els joves de l’Hospitalet hem de treballar per tal de superar aquesta crisi”.

dilluns, 2 de març del 2009


La JNC de l’Hospitalet presenta una proposta de resolució en contra del projecte de Can Trabal.

La proposta es va aprovar al Consell Nacional de la JNC que es va celebrar aquest dissabte a Rialp (Pallars Sobirà).


L’Hospitalet de Llobregat, 2 de març de 2009.- El projecte que afecta a l’última zona agrícola de l’Hospitalet, Can Trabal, ha provocat que diverses organitzacions i entitats de la ciutat s’hagin manifestat contra l’aplicació d’aquest projecte.

Entre aquestes organitzacions destaca la JNC de l’Hospitalet que, mitjançant una proposta de resolució presentada al Consell Nacional que es va celebrar aquest dissabte a Rialp, ha mostrat el seu rebuig al projecte que preveu convertir la darrera gran zona agrícola de l’Hospitalet en un espai d’usos terciaris i de serveis.

Segons Joan Albesa, President Comarcal de la JNC a l’Hospitalet, “aquest projecte elimina la possibilitat de rehabilitar aquesta zona com un espai històric, ecològic i natural” i, per aquestes raons, “la JNC a l’Hospitalet creu necessari mostrar el seu posicionament públic en contra d’aquesta iniciativa”.

La proposta de resolució aprovada té l’objectiu “d’instar a l’Ajuntament de L’Hospitalet a dur a terme el treballs necessaris per a rehabilitar de manera íntegra la zona de Can Trabal i convertir-la en un espai d’ús públic” a la vegada que “demanàvem el recolzament del conjunt de la Joventut Nacionalista de Catalunya” ha declarat Albesa.

Per un altra banda, Joan Albesa ha volgut remarcar “que aquest espai no només és important pel conjunt de ciutadans/es de l’Hospitalet sinó que ha de ser considerat com a patrimoni col•lectiu per Catalunya”.